Бижу с история

На тази страница може да научите историята на вашите бижута. В описанието на представените в магазина продукти, може да видите към коя серия принадлежат избраните от вас бижута, а след това и да прочетете неговата история …

А ето и неговата история:

Бижу от серия Черна пеперуда

Днес е прекрасен ден. Слънцето огрява земята, цветята се събуждат от зимния си сън, животът разцъфва и от малката какавида се ражда за първи път прекрасна пеперуда обагрена в пъстри, весели цветове.

 Още с раждането си малката пеперуда разперила широко криле и се издигнала в небето и полетяла. Гледала от висока земята под себе си с възхищение и преклонение пред красивите спиращи дъха гледки.

Изведнъж пред нея се задала гъста черна мъгла от прах и сажди. Пеперудата се опитала да я заобиколи и да продължи своя полет, но не успяла. Трябвало да избере: или да спре да лети и да остане завинаги там където е или да мине през мъглата от прах и сажди и да загуби своите красиви цветове…

Пътека към дома

Всички знаете приказката за Хензел и Гретел от Братя Грим.

Когато бащата и мащехата на Хензел и Гретел ги водели към гората за да ги оставят там, тъй като не им стигали парите, Хензел пускал камъчета по пътя и така спасил сестра си и себе си и успяли да се върнат у дома при баща си…

Носете бижутата „ Пътека към дома“ , никога не губете пътя към дома си и не забравяйте, че ключът към верния път е във вашето сърце…

Морска симфония

Вдъхновени от лятото с дъх на море, създадохме серия бижута „ Морска симфония“ за да ни разказват за живота в морето докато ги носим …

Морето бушува, щурмува, удря и разбива коленете си в стръмния склон на брега. Гледам простряната синя риза на морето, която се разкъсва от хиляди вълни и мечтая да я облека, да я имам, да я притежавам… В средата й на златна каляска пред мене слиза луната, показва ми разкошната си руса плитка с вплетени прекрасни оранжаво – червени цветя и тръгвам по лунната пътека, към душата си.

В ушите ми кънти музика – чувствена, романтична, нежна, изпълваща гърдите ми с въздишка по спомените за прекрасните летни дни и нощи и не спирам да слушам така познатата ми морска симфония.

Бижу от серия Бяла  момина сълза

                Една прекрасна девойка се влюбила в един музикант, който обаче бил влюбен в прекрасна певица, с която свирели и пеели заедно. Когато девойката разбрала за любовта му към певицата, решила  да послуша за последен път чудесните песни на своя любим.Напразно обаче го търсила в града, ходела по брега, дълго блуждала по поля, по блата и гори, вслушвайки се в звуците на нощта.

И ето сред стройните брези девойката забелязала два силуета на лунната светлина. Това бил нейния любим. А до него била певицата. Безмълвна, с наранено сърце гордата красавица се обърнала и убита от любовна мъка тръгнала, за да се скрие в своето студено царство.И само луната видяла как от прекрасните й сини очи се ронели бисерни сълзи. Те падали в меката трева, превръщайки се в бели цветя. Така се появили момините сълзи – символ на красотата на любовта и болката на чистото, нежно, горещо моминско сърце винаги готово да обича безкористно и всеотдайно.

Червена луна

Този нощ има нещо ново във въздуха. Тишината е покрила света с наметало и дори щурецът свойта песен не пее. Поглеждаш с копнеж към небето и виждаш я с целия й блясък. Сред облак червен дим, тя бавностъпва в копринена рокля, кърваво червена. Черен вятър като наметка я обвива… Високо в небето, сред червени облаци излиза пълноликата червена луна. И в огнената й осанка виждаш онази усмивка, дето нивга не ще забравиш докато си жива. И сама се усмихваш, смаяна от новата й красота. И знаеш, че тя винаги ще бъде там. Достатъчно е просто да я погледнеш.

С цветовете на богинята Гея

„В началото съществувал само вечният, безкраен и непрогледен Хаос. Макар и безжизнен, той носел в себе си извора на живота, подтика за сътворението на всемира. От него възникнал целият свят – и звездите, и планетите, и безсмъртните богове, и хората. От Хаоса произлязла и богинята Гея (Земя), която дала живот на всичко върху нея. Могъщата и благодатна Гея родила Уран – необятното синьо Небе, което се разстлало отгоре ѝ. Към него гордо се извисили високите планини, а край тях се разлял вечно шумящият Понт (Море). Уран, планините и Понт са родени от майката Гея…“

Като майка на всичко заобикалящо ни в моето въображение богинята Гея е прекрасна млада жена. С четка в ръка, заобиколена от бои в кафяво, жълто, червено, зелено рисува прекрасни, спиращи дъха гледки. Тези гледки ме вдъхновиха да създам колекция от бижута „ С цветовете на богинята Гея“. Надявам се когато ги носите да усещате силата, безкористната обич, съпричастността и загрижеността; които всяка майка трябва да притежава за да дръзне да сътвори един нов живот и да му вдъхне надежда…

Да препускаш с вятъра

На 26.01.2020 г., животът ми и този на моите близки и приятели се преобърна за един миг, когато по телефона Любо – моя треньор по коннен спорт съобщи на майка ми, че конюшнята заедно с всички 11 коня е изгоряла … Това което беше останоло след пожара беше разруха, погубени надежди и мечти, болка, разочарование, гняв, заровени под купищатата прахоляк … Но пожарът не успя да ни отнеме едно нещо, толкова важно и силно, че точно днес мога да кажа гордо, че от пепелта се роди едно ново начало; нов живот, нови надежди, нови мечти, по – силни от предишните и по-големи. Това нещо беше взаимната обич и подкрепа, която усещахме и бяхме изградили помежду си; вярата ни, че конете, които бяхме загубили са някъде там, препускат във вечността, но не са ни забравили, защото и ние не сме ги забравили.

И днес със сълзи на очи ще кажа почивайте в мир Неарко, Зодия, Лупинг, Помона, Мерзух, Голда, Леонардо, Либерио,Лорд и двете бебета.😭 Обичаме ви и няма да спреме да ви обичаме докато сме живи. Препускайте с вятъра във вечността и знайте, че от пепелта , във ваша чест, се роди нова обич; нова надежда и мечта, защото ние вярваме във вас; вярваме в силната връзка, която имахме с вас и знаеме, че ще създадем отново всичко това, което имахме. Наследството, което ни оставихте, уроците които научихме с вас и от вас не са били напразни.

И точно защото аз никога няма да забравя тези коне, създадох серия от бижута“ Да препускаш с вятъра“ в тяхна памет. Почивайте в мир скъпи приятели.

Космически цветове

                Обичам да се разхождам вечер под звездното небе и поглеждайки на горе да затаявам дъх, гледайки преливащите сини цветове, бяло жълтите звезди и луната.

                Вглеждайки се в тази безкрайна шир, се сещам, колко е важно отвреме на време да се спрем и да се порадваме на красотата на света; на цветовете, които ни обгръщат, така те ще ни вдъхнат поне малко спокойствие, чувство за изпълнение на някаква цел, за завършеност.

                Гледайки камъните, които използвах при направата на бижутата от тази серия в съзнанието ми се появяваше тъмно синьото небе, със своите преливащи цветове и изкрящи в бяло – жълто звезди. И така се появи името на тази серия “ Космически цветове“

Летни емоции

Лятото, най-светлият, безгрижният и влюбеният сезон. То е като лека, прозрачна обвивка, която ни прави по-щастливи, по-усмихнати, красиви, леки като перце. Топлината, с която ни обгражда, като мек ореол и дългите, светли дни ни дават куража да преследваме мечтите си, да се отпуснем, да се влюбим.

През лятото животът сякаш тече по-бавно и по-бързо едновременно. Лежерните следобеди минават толкова бавно, сякаш времето е спряло, а безоблачните, романтични вечери отлитат бързо, сякаш отвяни от морски бриз. Мислим само за хубави неща: разходки по парещия пясък, небе, изпълнено със звезди, лек бриз, галещ кожата, бронзов загар, безсънни нощи, изпълнени с емоции и смях, игри и забавни мигове с приятели до късните часове и разходки под звездното небе по път огрян от лунна светлина. Правим повече планове. Смеем се. Чувстваме се заредени с положителна енергия.

А когато си отиде, в нас остава надеждата, че следващото лято ще бъде по-вълнуващо от предишното. А спомените от изминалите лета ни сгряват през студените зимни дни.